Isolatie Iko enertherm

Isoleren is een investering die je op termijn dubbel en dik terugverdient. Om de aankoop van dak, gevel en vloer isolatie nog interessanter te maken hebben de netbeheerders in samenwerking met de Vlaamse overheid verschillende premies en subsidies in leven geroepen. ( premies zie klantendienst)

Sarking is een methode die vertrekt vanuit  het principe waarbij men de isolatie bovenop een bestaande dakconstructie of draagstructuur aanbrengt. Vandaar dat men vaak ook spreekt over de term ‘bovendaks isoleren’. Deze methode wordt vaak gebruikt om een bestaande constructie nog beter te gaan isoleren. De plaatsing gebeurt dan van buitenaf en rechtstreeks op het onderdak (dus boven de kepers of spanten). Meestal gaat men bij sarking ook gebruik maken van een harde isolatieplaat. Op die manier creëer je een doorlopend isolatieschild zonder koude- of warmtebruggen. Tegelijkertijd kan de isolatieplaat dienst doen als onderdak. Deze methode van het dak isoleren is bijzonder praktisch wanneer de dakconstructie langs de binnenzijde is afgewerkt en/of bewoond wordt.

PIR is een kunststofsoort die speciaal is ontwikkeld voor isolatie doeleinden. PIR wordt toegepast in plaatvorm. Deze platen zijn vrij hard en hebben een hoge densiteit. Hierdoor zijn ze vlot beloopbaar en kunnen ze worden toegepast als isolatie voor vloeren, platte daken en hellende daken. Daarnaast kunnen ze ook in de spouw verwerkt worden of op de (buiten)muur geplaatst worden. Het aanbrengen van PIR platen gaat het makkelijkst bij hellende daken. Je kunt ze onder een een houten structuur of onder de spanten vastmaken.