Leien

De Alterna lei

De Alterna lei biedt ongeëvenaarde kwaliteiten op het gebied van weerstand en stevigheid. 
De lei is bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden, ze is kleurvast en blijft mooi. Dankzij haar rechthoekig, met afgekapte hoeken of ruitvormig formaat is de Alterna lei perfect geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ze kan zowel op gevels als op daken verwerkt worden.

Voordelen en eigenschappen

 • Complexe, strak afgelijnde volumes zonder hulpprofielen mogelijk
 • Doorlopende vlakken gevel-dak mogelijk zonder onderbrekingen
 • Hoge bescherming tegen slagregen
 • Goed ademend en isolerend vermogen
 • Zeer economisch
 • Laag gewicht (20kg/m²)
 • Droge plaatsingsmethode: kan doorlooptijd van het project versnellen
 • Hoge duurzaamheid, 30 jaar garantie

Garantie

De Alterna leien genieten van de volgende garanties:

1. 30 jaar garantie op de intrinsieke waarden

Eternit garandeert gedurende 30 jaar vanaf de levering de intrinsieke kwaliteiten van de ETERNIT vezelcementleien inzake waterdichtheid, wateropslorping door onderdompeling, vorstweerstand en buigsterkte overeenkomstig de bij levering geldende technische goedkeuringen of normen terzake.

2. 15 jaar garantie op een homogene veroudering

Eternit garandeert gedurende 15 jaar vanaf de levering een homogene en gelijkmatige evolutie van het uitzicht van de ALTERNA leien met behoud van de basistint, rekening houdend met een patina eigen aan elk verouderingsproces.

3. 10 jaar garantie tegen korstmossen

Eternit garandeert gedurende 10 jaar vanaf de plaatsing de afwezigheid van korstmossen op het oppervlak van ALTERNA leien die vanaf 1999 geproduceerd werden en op voorwaarde dat de bouwheer houder is van een door Eternit goedgekeurd garantieattest.

Ontdek het volledig assortiment van leien op www.eternit.be

Boronda lei

Boronda is een lei met afgeronde randen. De afgeronde randen zorgen ervoor dat water niet meer op de rand van de lei kan blijven staan. Het water parelt homogeen van de lei af en geeft stof-en vuilophopingen geen enkele kans.

Voordelen en eigenschappen:

 • Revolutionaire leien met afgeronde boorden en ultraresistente coating zodat vuil en water gemakkelijker van uw dak glijden
 • Verbetering van fysische eigenschappen en esthetisch uitzicht door drievoudige krasvaste afwerkingslaag
 • Langere levensduur van uw dak
 • Geschikt voor zeer strakke moderne dak- en gevelafwerkingen

Garantie

De Boronda lei bezit ongeëvenaarde kwaliteiten op gebied van weerstand, stevigheid en kleurvastheid. De Boronda leien genieten van de volgende garanties :

1. 30 jaar garantie op de intrinsieke waarden

Eternit garandeert gedurende 30 jaar vanaf de levering de intrinsieke kwaliteiten van de BORONDA vezelcementleien inzake waterdichtheid, wateropslorping door onderdompeling, vorstweerstand en buigsterkte overeenkomstig de bij levering geldende technische goedkeuringen of normen terzake.

2. 15 jaar garantie op een homogene veroudering

Eternit garandeert gedurende 15 jaar vanaf de levering een homogene en gelijkmatige evolutie van het uitzicht van de BORONDA leien met behoud van de basistint, rekening houdend met een patina eigen aan elk verouderingsproces.

3. 10 jaar garantie tegen korstmossen

Eternit garandeert gedurende 10 jaar vanaf de plaatsing de afwezigheid van korstmossen op het oppervlak van BORONDA leien en op voorwaarde dat de bouwheer houder is van een door Eternit goedgekeurd garantieattest.

Ontdek het volledige assortiment op www.eternit.be